Welkom

Welkom op mijn weblog over toepassingen van algen. Ik geloof dat algen om meerdere redenen de toekomst zullen veranderen. Om deze te laten zien en ook om te laten zien, dat er steeds meer mensen, overheden en bedrijven zijn geïnteresseerd in de toepassingen, plaats ik op deze weblog artikelen die over algen verschijnen.

Onder het tabblad voorpagina bevinden zich alle berichten. Een toenemend aantal is voorzien van reacties van lezers. Ik nodig iedereen van harte uit om te reageren op (nieuws)berichten.

Onder het tabblad toepassingen staan twee schema’s vermeld die de nuttige toepassingen van algen duidelijk maken.

Onder het tabblad Forum kunnen lezers hun vragen en opmerkingen kwijt, een discussie starten, e.d.

Onder het tabblad Wie is actief in Nederland hangt een pdf bestand met de initiatieven in Nederland. Op een googlemap wordt duidelijk waar deze initiatieven plaatsvinden.

Onder het tabblad Agenda worden (mogelijk) interessante bijeenkomsten, workshops, e.d. vermeld.

Auke van der Hoek

Advertenties

8 responses

4 01 2008
Ad Boonman

Beste Auke

Het wordt me uit de info op deze site en de links absoluut niet duidelijk hoe algen tot biodiesel kunnen leiden.

vriendelijke groet, Ad Boonman

4 01 2008
auke244

Beste Ad,

Ik ben ook geen biochemicus, oid, ik weet dus ook niet hoe het precies gaat. Maar daarvoor is deze site ook niet bedoeld. Dat zou te technisch worden.

Volgens mij wordt op deze site wel duidelijk dat algen olie bevatten, dat gebruikt kan worden als brandstof. Het is, denk ik, ook duidelijk dat het niet alleen om de olie gaat, maar ook om het residu. Daar vallen ook leuke dingen mee te doen. Luister zondagochtend maar naar vroege vogels op radio 1 tussen 8 en 10 uur. Daarin is een reportage over algenkweker ingrepro.

Misschien dat je een antwoord vindt op je vragen op http://algen.startpagina.nl

25 08 2009
art

Howdy Auke,

Ben ik nu nog de enige die deze blog volgt ? ’t is erg rustig geworden, is de hype over of duikt iedereen die er ietsmet algen onder in bedrijfsanonimiteit ?

groetjes, Art

25 01 2008
Rob Korten

Dag Ad,
Biodiesel wordt gemaakt door olie (in dit geval algenolie) te veresteren. Je zou eens contact kunnen opnemen met http://www.crassus.nl (hebben wél een biochemicus in huis) of kijken op wikipedia: http://nl.wikipedia.org/wiki/Biodiesel

groet,
Rob Korten

6 06 2008
Martijn

Hallo,

Sinds een maand ben ik massa’s informatie aan het opzoeken over het kweken van algen en hun toepassingen. Ook op Youtube zijn interessante zaken te vinden. Zo staan er een aantal videos op over het Amerikaans bedrijf Valcent. Dit bedrijf heeft een tijdje geleden een proefproject opgestart onder de naam Vertigro. Zeker het bekijken waard. Mij ziet het er een veelbelovende techniek uit. De ceo van Vertigro is ook heel gul met informatie. Misschien kan er hier op deze site een klein artikel aan gewijd worden?

Mvg,

Martijn

7 06 2009
KOENRAAD VANHOUTTE

Hallo,
Vorige week werd de European Algal Biomass Association officieel opgericht in Firenze. Ongetwijfeld volgt er nog een officiele press release, maar hier alvast de website: http://www.eaba-association.eu/

Koen

22 10 2009
Ganry63

What a deal," I thought and purchased two of them. ,

5 01 2012
ruben

Hoe kan je de concentratie algen meten?

Met vriendelijk groet ruben

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: