Algen naast cementfabriek

5 11 2008

Op 30 oktober verscheen dit artikel in het Technisch Weekblad.  In het artikel wordt beschreven dat het Amerikaanse bedrijf GreenFuel Technologies een contract heeft getekend ter waarde van 92 miljoen dollar voor het bouwen van broeikassen waarin algen worden gekweekt.

De kassen komen te staan naast de cementfabriek Holcim in het Spaanse Jerez. De algen worden gevoed met zonlicht en met CO2 dat vrijkomt bij de cementproductie, en kunnen gebruikt worden voor de productie van biodiesel of verwerkt worden tot veevoer.

Volgens GreenFuel, een spin-off van MIT, is dit het grootste contract dat ooit is getekend op het terrein van algenproductie. Het bedrijf doet zeer geheimzinnig over zijn broeikasontwerp waarin de algen volledig automatisch worden geoogst. Volgens data van GreenFuel kan een algenbroeikas met een oppervlakte van honderd hectare per jaar ongeveer 25.000 ton aan biomassa produceren. Daarbij wordt dan vijftigduizend ton CO2 verwerkt of ongeveer tien procent van de koolstofdioxide-uitstoot van de Spaanse cementfabriek.

Meer info is hier te vinden. Het Spaanse bedrijf Aurantia is betrokken bij de bouw van de bioreactoren. 

Advertenties

Acties

Informatie

3 responses

6 11 2008
Luis Petinga

Altijd leuk dat overnemen van persberichten van websites die persberichten overnemen van websites die persberichten overnemen van websites die persberichten klakkeloos publiceren.

Tegenwoordig kun je geld verdienen door alleen maar persberichten te schrijven. Genoeg sites die deze dan publiceren en vervolgens genoeg sukkels die hun geld (of dat van de belastingbetaler) uitgeven aan bij voorbaat kansloze projecten. De grootste sukkel van dit jaar is b.v. Henk Keilman. Nu maar hopen dat het zijn eigen geld is en niet van zijn participanten.

Laat je alle persberichten weg, dan kom je misschien tot een of twee PBR projecten op pilot niveau waar een gram of wat per dag wordt geproduceerd. De rest is allemaal windowdressing.

6 11 2008
Larry

Merkwaardig is wel, dat bij dit CBS-artikel over het nieuwe GFT-project in Jerez een foto is geplaatst van Peter van den Dorpel met op de achtergrond de beroemde demo van AlgaeLink…

6 11 2008

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: