Unilever over algen!

29 05 2008

Voedingsmiddelenconcern Unilever denkt er over na om ook iets met algen te gaan doen. Volgens René Draaisma, onderzoeker en microbioloog bij Unilever, passen algen goed in het vitaliteitconcept dat Unilever wil uitdragen.

Volgens Draaisma doet Unilever echter nog niets met de algen. Wel wordt nagedacht over toepassingen voor in de toekomst. Zo beschouwt Unilever algen als een belangrijke bron om producten mee te verrijken. Zo maakt Unilever nu nog gebruik van omega 3-vetzuren uit visolie. Met algen zou Unilever een andere en meer duurzamere bron kunnen benutten. Unilever ziet dan ook meer voor- dan nadelen aan algen. Zo zijn de algen plantaardig en milieuvriendelijk en hebben ze een positief imago. Als de kosten laag kunnen blijven ziet Unilever mogelijkheden in het gebruik van de algen.

Unilever is niet het enige bedrijf dat de mogelijkheden van algen bekijkt. Ook andere grote concerns als AkzoNobel, DSM en Shell bekijken de opties. Luchtvaartmaatschappij KLM heeft al aangekondigd de mogelijkheden voor algenkerosine te bekijken. Durfkapitalisten en investment bankers zien ook kansen. Investment banker John Kuipers van GJ Holdings Int. LLC uit San Francisco investeert bijvoorbeeld miljoenen in enkele grote fotobioreactoren voor een snelle algenvermeerdering.

Bron:MKBnet

Advertenties

Acties

Informatie

One response

30 01 2009
Ronald van Giessen

Bepaalde algen, bij wijze van alternatief voor visolien, aan melkkoeien voeren levert wellicht meer gezonde vetzuren in de melk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: