Onderzoeken, dealen, oogsten: waar zitten we?

23 05 2008

Op deze site staan veel berichten, waaruit duidelijk wordt dat het kweken van algen wordt onderzocht, of in gang wordt gezet. De volgende fase is die van deals maken, investeren, samenwerkingsrelaties aangaan, en dergelijke. Twee berichten van deze soort, zijn de afgelopen twee dagen verschenen:

1. Op de site van het Rotterdams Havenbedrijf staat dat Ingrepro op 21 mei een ‘memorandum of understanding’ heeft getekend met het Maleisische bedrijf Algaechem. Dit gaat betrokken worden bij het kweken van algen voor de productie van anti-oxidanten. Ook grootschaliger gebruik van algen is mogelijk. Ze worden daarom al wel als grondstof gezien voor de derde generatie biobrandstoffen.
De ondertekening vond plaats in Kuala Lumpur in aanwezigheid van de Nederlandse staatssecretaris voor buitenlandse handel, Frank Heemskerk. Ook vertegenwoordigers van Merwede Shipyards, betrokken bij een compensatieorder, en het Havenbedrijf Rotterdam (HbR) gaven acte de présence.

Het HbR is geïnteresseerd in het (zeer) grootschalige gebruik van algen als biomassa. Het werkt al enige tijd samen met de UN ECE (Economic Commission for Europe van de Verenigde Naties) om de productie van biomassa in Rusland (afgerond) en Zuidoost-Azië (in uitvoering) op te voeren. Het doel is een biomassaketen (droge biomassa uit afval) te creëren vanuit Maleisië en Indonesië naar bij voorkeur Rotterdam.

Im eerdere berichten is ook aandacht besteed aan de powerfarms van ingrepro. Deze farms wil Ingrepro ook introduceren in Maleisië. In totaal gaat Ingrepro meer dan 10 miljoen euro investeren. Hier en hier is meer informatie te vinden.

Uit de laatste link blijkt ook dat Ingrepro naast een memorandum of understanding met Algaechem een technology transfer and business collaboration agreement with Biomac Corp heeft getekend.

2. Uit dit artikel van PZC wordt duidelijk dat Algaelink dit jaar biobrandstof uit algen gaat leveren aan KLM.
Air France-KLM en AlgeaLink hebben voor de proef een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Uit dit artikel blijkt ook de interesse van rederijen: “Inmiddels hebben ook cruisemaatschappijen contact opgenomen. We onderhandelen momenteel met ’s werelds grootste cruiseline om een algenkweek- en algenolie-verwerkingssysteem in een cruiseschip in te bouwen.”

Advertenties

Acties

Informatie

One response

28 05 2008
Luis Petinga

Gezien de kwaliteit van de biodiesel die Algaelink/Bioking maakt wordt het straks veiliger vliegen met Onur Air. Meer info op http://www.biodieselfever.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: