J. Bond over algen

18 04 2008

In dit artikel wordt beschreven dat – onder het motto “Science meets Business”   -ruim 150 wetenschappers, ondernemers en bestuurders zich op 21 en 22 april buigen over de mogelijkheden van vis- en plantenteelt. Noord-Holland is een van de hoofdsponsoren.

De conferentie  wordt geopend door de heer Jaap Bond, gedeputeerde voor Economie, landbouw en visserij van de provincie Noord-Holland.

Tot nu toe speelt de provinciale overheid een bescheiden rol in de aquacultuur. “Als je ziet welke kansen er zijn om vis te kweken op een duurzame en innovatieve manier, dan moet de overheid de regie pakken”, aldus Bond. “Ik noem alleen al de kansen die er zijn om viskweek te combineren met glastuinbouw. De mogelijkheid om de restwarmte van de kassen te gebruiken en de afvalstromen beter te benutten zijn mooie voorbeelden.  Je moet ook niet vergeten dat een aantal vissoorten de komende jaren wordt bedreigd met uitsterven. De overheid heeft een taak om dat te voorkomen. De overheid zou zeker de regie moeten pakken als het gaat om het stimuleren en faciliteren, maar in dit geval ook om de verantwoordelijkheid in het kader van de volksgezondheid. We proberen initiatieven en ideeën op dit gebied in kaart te brengen en we zijn aan het onderzoeken hoe de overheid initiatieven kan ondersteunen zonder te vervallen in staatssteun. Daarna zullen keuzes gemaakt moeten worden over de soorten. Glasaal, snoek, snoekbaars, algen, mosselen, oesters, tong, baramundi en panga zijn soorten waarvoor bij ondernemers op dit moment al concrete plannen zijn voor viskweek.” Aldus een enthousiaste Jaap Bond.

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: