werkbezoek commissaris van de Koningin Flevoland aan Aquaphyto.

3 04 2008

In dit artikel op http://www.flevoland.nl wordt vermeld dat de Commissaris van de Koningin van de provincie Flevoland ieder jaar een aantal werkbezoeken af legt rondom een bepaald thema. Dit jaar is het thema duurzame energie/klimaat.

Op 28 maart 2008 heeft de Commissaris een werkbezoek gebracht aan het bedrijf Aquaphyto. Aquaphyto is een bedrijf dat algen kweekt voor diverse doeleinden: voor verwerking in voedsel, cosmetica. Men is ook bezig om te kijken naar het opwekken van bio-energie uit deze algen. Daar ligt ook de interesse van de CdK: “Bijzonder dat zo’n klein plantje zo’n grote productie kan leveren voor zoveel verschillende nuttige en innovatieve toepassingen”

Mogelijkheden

Tijdens het werkbezoek kreeg de Commissaris een rondleiding en een presentatie. Ook werd er gediscussieerd over de ontwikkelingen tot nu toe en kansen voor de (nabije) toekomst, toepassingsmogelijkheden van algen, keuze voor Flevoland en ervaringen en algen als duurzaam Flevolands (export) product.

Advertenties

Acties

Informatie

2 responses

15 04 2008
Koningin Beatrix en minister Cramer bezoeken Aquaphyto « Everything you want to know about algae, but were afraid to ask.

[…] is populair, onlangs is ook de Commissaris van de Koningin op bezoek geweest. Of zou de Commissaris het bezoek van de […]

22 05 2010
Voeding

heel erg bedankt voor dit artikel van toepassing is, kijk uit voor je updates.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: