27 mei 2008: eerste congres over algen

29 02 2008

Op 27 mei 2008 organiseert congres organisator, europoint bv, in het CineMec te Ede in De Meerpaal te Dronten een congres over algen. Algen bieden grote kansen voor diverse toekomstige toepassingsmogelijkheden, zoals in biobrandstoffen en zelfs in levering van grondstoffen aan elektriciteitsproducenten. Hoog tijd om de waarheden en onwaarheden over algen op een rij te zetten. Het enorme potentieel van algen, de milieuvriendelijke kenmerken en de interesse uit de markt zijn voor de organisatie de belangrijkste redenen om de belanghebbenden bij elkaar te brengen tijdens een congres.

Volgens hun persbericht:

Diverse branches zullen vertegenwoordigd zijn op dit evenement zoals de productie, industrie, onderzoek, technologie, zakelijke dienstverlening en diverse overheden. Het congres heeft naar verwachting een groot bereik. Deze grote diversiteit aan deelnemers zal debatteren over de komende uitdagingen in een groeiende algen industrie en de meest recente ontwikkelingen in het werkveld. Vragen als: Wat zijn de drijfveren in de markt? Wat zijn de laatste technologische ontwikkelingen? Wat zijn de huidige en potentiële toepassingsmogelijkheden? Op deze en andere vragen zal antwoord gegeven worden door diverse nationale deskundigen tijdens het congres. Het congres zal zich focussen op de volgende onderwerpen: onderzoek, productie, technologie, praktische toepassingen en marketing. De organisatie zal de vraag- en aanbodkant bij elkaar te brengen om daarmee het gebruik van algen in verschillende toepassingen een stimulans te geven. Dit congres biedt dé kans om vakgenoten te ontmoeten waarmee men ideeën en visies kan uitwisselen over de algen industrie. Er is een platform gecreëerd waar afgevaardigden vanuit alle sectoren de ontwikkelingen van algen kunnen bespreken op een nationaal niveau. Dit congres heeft als doel het informeren over uitdagingen op het gebied van algen en wat de toekomstmogelijkheden zijn. Presentaties, posters en een informatiemarkt zullen de verschillende ideeën tonen over de algen markt. Wat zijn de mogelijkheden en onmogelijkheden van algen en wie kan hiervan profiteren?

(AH, 7 maart: Ingrepro is betrokken bij de organisatie van het eerste algencongres. Het belooft een bijzonder interessante dag te worden met sprekers als Rene Wijfels (Universiteit Wageningen), Hein de Baar (RUG en NIOZ), Eugene Roebroeck (LGEM), Carel Callenbach (Ingrepro) en Jan de Jong (Essent). Het programma is hier te vinden.

(AH, 14 maart: De kosten voor deelname zijn nu ook bekend gemaakt: € 95 voor studenten, € 450 voor niet studenten en € 950 indien u er een tafel en twee stoelen bijwenst.)

Advertenties

Acties

Informatie

One response

16 05 2008
reminder: 27 mei algencongres « Everything you want to know about algae, but were afraid to ask.

[…] 27 mei algencongres 16 05 2008 Al eerder heb ik bericht over het algencongres op 27 mei. Op de site van de organisator staat een lijst van […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: