Rosendaal Energy onderzoekt mogelijkheden algen

27 02 2008

Het aantal bedrijven dat biobrandstoffen maakt of gaat maken, stijgt fors.  Één van deze nieuwe bedrijven is Rosendaal Energy uit Sluiskil.   

Volgens hun site: 

Rosendaal Energy is een jong, ambitieus bedrijf . Sinds januari 2007 is het kantoor gevestigd op het terrein van Heros Sluiskil. Op 28 juni 2007 is de eerste paal geslagen voor de biodieselfabriek en medio volgend jaar moet de fabriek, één van de vijf grootste van ons land, in productie zijn. Rosendaal Energy wil uitgroeien tot de meest innovatieve producent van duurzame energie in Nederland. Daartoe investeert Rosendaal Energy flink in onderzoek en ontwikkeling om bestaande processen verder te verbeteren en om nieuwe processen te ontwikkelen.

Op de site staat ook dat Rosendaal Energy samen met de universiteiten van Wageningen en Eindhoven verder onderzoek doet naar de toepassing van algen. 

Desgevraagd deelt de heer Bart Rosendaal, commercieel directeur,  het volgende mee: Wij onderzoeken momenteel de technische en economische geschiktheid van algen om op grote schaal (bv. 1 miljoen ton/jaar) plantaardige olie (algenolie) te produceren, wat weer gebruikt kan worden als grondstof voor bv. biodiesel. Ook onderzoeken we of algen geschikt zijn om grote hoeveelheden CO2 uit de atmosfeer weg te nemen en of algen of delen van algen als energiebron een alternatief kunnen vormen om fossiele brandstoffen zoals aardolie, kolen en aardgas (deels) te vervangen.

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: