Wisselwerk: voor investeerders in algen….

23 02 2008

In dit stuk op INS.nl wordt vermeld dat onder de noemer Wisselwerk een groep is opgericht die door middel van voorlichting, haalbaarheidsstudies en het koppelen van de juiste partijen investeerders op weg wil helpen om in de wereld van algenkweek en biobrandstof de weg te vinden en succesvol te kunnen pionieren. De oprichter van de groep is Theo Lalleman. (AH: de heer Lalleman is al langer geïnteresseerd in de mogelijkheden van algen, getuige de open brief die hij heeft gestuurd naar Ruud Lubbers. Op zijn weblog staat een open brief aan het Rotterdam Climate Initiative, waarin hij aandacht vraagt voor Algealink)

Ook wordt het in het stuk aangegeven dat Paul Hamm, de voorzitter van het platform groene grondstoffen, voor de productie van algen een goede toekomst ziet weggelegd. (AH:dat blijkt ook uit zijn deelname in aquaphyto).

In het stuk wordt verder gesproken over de huidige initiatieven in Nederland. Naast Ingrepro wordt ook het plan om algen te kweken in Hallum genoemd. Daar zal in het najaar van 2008 worden gestart met de bouw van de reactor van Algealink.

De auteurs van het stuk zijn de heer Lalleman en de heer Korten (DLVplant en ook betrokken bij het project in Hallum).

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: