Stichting Natuur en Milieu over algen!

24 01 2008

Op 24 januari 2008 heeft Stichting Natuur en Milieu, samen met de provinciale milieufederaties, een rapport uitgebracht over goede en foute biomassa. In het rapport staat:

Algenteelt en gebruik van zeewier bieden mogelijk in de toekomst kansen voor energieopwekking.De landbouw van m.n. Zeeland lijkt klaar om over te stappen om natte vormen van landbouw, zoals vis- en mosselkweek en algenteelt. Algen kunnen waardevolle grondstoffen leveren voor de biochemie en uiteindelijk worden ingezet voor energieproductie. De Universiteit Twente doet onderzoek hiernaar. Initiatieven spelen in Zeeland, Noord-Holland en Overijssel, maar
elders zijn ook mogelijkheden afhankelijk van de natuurlijk en mogelijk kunstmatig gekweekte omstandigheden.

Toevalligerwijze had ik begin deze week SNM per mail gevraagd naar hun mening en visie over het kweken van algen. SNM geeft aan dat Biodiesel uit algen een relatief nieuwe ontwikkeling is, die wij sinds kort volgen. Ons standpunt hierover is, afhankelijk van de productiewijze, tot nu toe gematigd positief. Juist omdat het hier een nieuwe ontwikkeling betreft is er nog veel onduidelijk over alle voor- en nadelen. Ons standpunt is daarom nog niet geheel ‘uitgekristalliseerd’. Voorlopig volgen wij de ontwikkelingen hierin. Aldus de Stichting Natuur en Milieu.

In het rapport spreekt zij over algen van nee, tenzij. Ik hoop en verwacht dat dit binnenkort wordt gewijzigd in positief.

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: