Financieel dagblad over investering Teijin in Aquaphyto

23 12 2007

Meer informatie over de investering van Teijin in Aquaphyto is hier te lezen. (Auke, 14 januari : Het artikel is alleen voor geregistreerden te lezen. )

Samengevat: Aquaphyto heeft tot nu toe € 3 à 4 mln gestoken in projecten zonder dat daar omzet tegenover heeft gestaan. De uitgaven zijn gefinancierd met subsidies en bijdragen van privé-investeerders. Tot de grotere aandeelhouders van AquaPhyto behoort Spark Holding in Emmen, een bedrijf dat analyseapparatuur levert voor de chemie en de medische sector.

AquaPhyto komt nu in een fase dat extra middelen nodig zijn om de onderzoeksresultaten commercieel uit te buiten. Het contact met de Japanners is tot stand gebracht door de Nederlandse zakenman Paul Hamm, die samen met Teijin deelneemt in een biomethanolfabriek in Delfzijl. Hamm steekt zijn geld vooral in duurzame producten en is eveneens aandeelhouder in Aquaphyto.

De relatie met Teijin verandert vooralsnog niets aan de eigendomsverhoudingen bij AquaPhyto. De Japanners leggen geld op tafel voor de knowhow die tot nu toe is opgebouwd en hebben alleen een optie op een aandelenbelang in het bedrijf. Dit betekent dat directeur Baard grootaandeelhouder blijft met een belang van 40%, gevolgd door Spark Holding met een aandeel van 30%. De resterende aandelen zitten verspreid onder een groep kleinere participanten, onder wie Paul Hamm.

Aanvulling Auke: de heer Hamm is ook voorzitter van het platform groene grondstoffen. Iemand met veel kennis, contacten, visie, agenda kan bepalen, e.d. & iemand dus die in algen investeert. 🙂

Advertenties

Acties

Informatie

One response

22 05 2008
Wie is betrokken bij het kweken van algen in Nederland? « Everything you want to know about algae, but were afraid to ask.

[…] ook de heer Paul Hamm. De heer Hamm is voorzitter van het platform groene grondstoffen. Onlangs is bekend geworden dat het Japanse bedrijf Teijin investeert in […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: