Happy Shrimp Farm, bouwt aan een proefstation voor algenkweek

18 12 2007

Onder de bedrijfsnaam Alcomm gaan de mannen achter de Happy Shrimp Farm algen kweken voor gebruik in visvoer, farmaceutische producten, CO2-reductie en in de toekomst ook voor bio-energie.

Alcomm is een proefstation voor algenkweek. “Het koude, zoute water uit de Noordzee heeft alle voedingsstoffen die de algen nodig hebben”, volgens Curtessi. Alleen de warmte moet worden opgewekt. Dat gebeurt, net als bij de Happy Shrimp Farm, met restwarmte uit de koeling van energiecentrales.

Duurzaam
Volgens Curtessi is de algenkweek van Alcomm een stuk duurzamer dan die van de concurrenten. “Wij gaan CO2 en mest – o.a. poep van de Happy Shrimp garnalen – als algenvoedsel gebruiken.” Onlangs wees prins Willem-Alexander op het zoetwatertekort dat, dankzij de productie van bio-energie, alleen maar toeneemt. “Daar had hij gelijk in. Je moet het CO2-probleem niet oplossen door een ander probleem te vergroten. We zijn een van de weinigen die zout water gebruiken voor het creëren van biodiesel.”

Concurrentie
De Vrolijke Garnalen zijn niet de enigen die zich op algenkweek storten. Over de hele wereld ontstaan kleine én grote algenkwekerijen. “Dat gaat veelal om de productie van biodiesel. Het is nu nog te duur om die van algen te maken. Maar we weten wel dat het kan. Met de huidige olieprijsstijgingen wordt investeren in biodiesel steeds aantrekkelijker. Daarom duikt iedereen er bovenop.”

Balans
“Wij denken de goedkoopste manier van algenproductie gevonden te hebben. Het energieverbruik is nihil en we gebruiken de algen ook voor voeding en farmaceutische producten.” Curtessi tempert zijn eigen enthousiasme: “Het duurt nog wel even voor we de juiste balans hebben gevonden.”

Hij gaat in eerste instantie niet uit van winst: “We gaan net zo te werk als bij Happy Shrimps. We blijven klein en werken aan de beste technieken. Innovatie komt vaker van kleine ondernemers dan van de grote bedrijven.”

Bron: sprout

Advertenties

Acties

Informatie

3 responses

25 09 2008
Plan Happy Shrimp voor algenkweek is er nog.. « Everything you want to know about algae, but were afraid to ask.

[…] Happy Shrimp voor algenkweek is er nog.. 25 09 2008 Na dit bericht op 18 december 2007 is het lange tijd stik geweest rond het plan van Happy Shrimp om algen te […]

2 06 2013
http://www.bigtitsfucked.net/

Hello there, There’s no doubt that your blog could possibly be having internet browser compatibility issues. When I look at your website in Safari, it looks fine however, when opening in Internet Explorer, it has some overlapping issues. I simply wanted to give you a quick heads up! Other than that, excellent site!

4 07 2013
Amie

Visit for your FREE DEBT SETTLEMENT REPORT and find out
how ordinary people SAVE up to 80% of credit card debts.
But if you forget to cancel, you could be charged around $10 -$15 every month.
Find out your credit score today and if need be, work towards improving it.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: