Statenfractie: stimuleer algenteelt voor dieselolie in Groningen

7 12 2007

De PvdA Statenfractie pleit voor het stimuleren van algenteelt in de provincie Groningen om hiermee onder andere dieselolie te kunnen produceren. Het toenemende aantal vindingen en initiatieven rondom algenteelt bieden volgens de PvdA grote kansen voor Groningen.

Daarom hebben PvdA-statenleden Sjak Rijploeg en Bert Dieters het College van Gedeputeerde Staten vragen gesteld over de stappen die zij willen en kunnen ondernemen om hier in Groningen en het noorden het voortouw te nemen.

Het telen van algen om deze vervolgens in te zetten bij het produceren van biodiesel, sluit naadloos de positie van Noord-Nederland als duurzame energieregio. Energy Valley en de sterke agrarische sector in het noorden bieden hier grote kansen, ook op het vlak van werkgelegenheid, die volgens de PvdA Statenfractie benut moeten worden.

lees hier verder

Advertenties

Acties

Informatie

2 responses

16 12 2007
Provincie Groningen start haalbaarheidsonderzoek! « Everything you want to know about algae, but were afraid to ask.

[…] Groningen start haalbaarheidsonderzoek! 16 12 2007 Op vragen van twee PVDA statenleden heeft de provincie Groningen op 11 december geantwoord, dat de productie […]

16 11 2015
Darren

Het zoeken naar alternatieve brandstoffen juich ik van harte toe. Dit artikel is inmiddels weer bijna 8 jaar oud. Hoe staat het met de vorderingen van deze techniek, als ik naar de afgelopen jaren kijk heb ik daar nog maar weinig meer over gehoord. Is deze techniek uitgestorven, is er een beter opgestaan of zat er gewoon geen potentie in? mvg Darren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: