Koninklijke Prins & Dingemanse tekent samenwerkingsovereenkomst met algenkweker

29 11 2007

Nieuwsberichten

De onderneming die zich binnen Koninklijke Prins & Dingemanse bezig houdt met de ontwikkeling en opzet van aquacultuur op land, Prins & Dingemanse Aquacultuur B.V., heeft vorige maand een samenwerkingsovereenkomst getekend met Aquaphyto uit Zeewolde.

Dhr. Baard van Aquaphyto en Dhr. Prins van Koninklijke Prins & Dingemanse

Aquaphyto is een innovatieve onderneming welke gespecialiseerd is in de ontwikkeling en innovatie van de kweek van algen voor onder andere aquacultuur. Samen zullen de twee bedrijven streven naar een concept voor het kweken van schaal- en schelpdieren op land.

Algen zijn de belangrijkste voedselbron om schaal- en schelpdieren in een controleerbare omgeving op te kunnen kweken. Prins & Dingemanse Aquacultuur B.V. probeert in samenwerking met meerdere andere partijen binnen enkele jaren een compleet kweekconcept van schaal- en schelpdieren op het land te hebben ontwikkeld. Hiervoor bezit het onder andere over een 12 hectare groot gebied met aanvoer van vers Oosterschelde water op het industrieterrein Olzendepolder in de gemeente Reimerswaal.

Door middel van aquacultuur op land kan, naar de overtuiging van Prins & Dingemanse Aquacultuur B.V., beter invulling gegeven worden aan de huidige en toekomstige wensen van de markt, namelijk de vraag naar kwalitatief goede mosselen, continuïteit van de aanvoer hiervan en de eis van een duurzaam kweekproces.

Vooralsnog is dit vooral een aanvulling op de bestaande kweekmethoden in open water. Al kan gedacht worden aan de integratie van bepaalde kweekfases op land (aquacultuur) met de kweek in open water of aan het omgekeerde.

Koninklijke Prins & Dingemanse ziet de huidige, reeds lang bestaande cultuur van oesters en mosselen als basis voor de verdere door ontwikkeling van Yerseke als belangrijk Europees distributiecentrum van schaal- en schelpdieren. Hierbij zullen nieuwe kweekmethoden in de toekomst een steeds grotere rol gaan spelen.

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: