‘Boeing wil in de toekomst op algenbrandstof vliegen’

9 11 2007

SEATTLE – Vliegtuigbouwer Boeing gaat zich zeer nadrukkelijk toeleggen op innovaties die moeten leiden tot minder geluidsoverlast en minder uitstoot van C02. De vliegtuigbouwer zoekt tevens naar alternatieven voor de traditionele brandstoffen. De Amerikaanse onderneming meent in de vorm van algen een tweede generatie biobrandstof te hebben gevonden.

Als alles volgens planning loopt begint Boeing in 2009 met de eerste proeven met de algenbrandstof. Virgin Atlantic en Air New Zealand gaan samen met Boeing de eerste brandstofproeven ondernemen. Een woordvoerder van Boeing meldt desgevraagd tegenover Luchtvaartnieuws.nl dat er na het bekend maken van het nieuws zich meer maatschappijen hebben gemeld.

De eerste test met deze brandstof worden uitgevoerd met een 747-400, waarbij drie motoren op traditionele fossiele brandstof vliegen en één motor op algen. Uiteindelijk moeten de motoren op zowel de ‘oude’ als de nieuwe brandstof kunnen vliegen.

Meer nadruk op milieubesparing
Voor de productie van de algen zal geen schade worden aangericht aan de natuur, noch zullen er middelen worden gebruikt die mensen nodig hebben voor hun dagelijkse bestaan. In Amerika heeft oliemaatschappij Chevron zich bereid verklaard mee te werken naar onderzoek van tweede generatie alternatieve brandstoffen. Het bedrijf is niet bang zichzelf in de vingers te snijden door minder traditionele brandstof af te zetten.

De reductie van geluid en CO2 van vliegtuigen zijn binnen Boeing gebombardeerd tot strategisch zeer belangrijk items, evenals het invoeren van ISO 14001 werkmethoden binnen het vliegtuig productieproces. Daarnaast toont de vliegtuigbouwer zich voor het eerst nadrukkelijk voorstander van het recyclen van vliegtuigonderdelen tot componenten voor de bouw van nieuwe vliegtuigen. Boeing heeft hiervoor de Aircraft Fleet Recycling Association (AFRA) opgericht. Door toestellen te recyclen hoeven ze niet langer na gebruik in de woestijn geparkeerd te worden.

uit: http://www.luchtvaartnieuws.nl

Advertenties

Acties

Informatie

One response

23 06 2008
Oprichting Algen Biomassa Organisatie (ABO) « Everything you want to know about algae, but were afraid to ask.

[…] was bekend dat Boeing dergelijke plannen had met Air New Zealand, Continental Airlines. Zie ook dit bericht uit november […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: